Rune gatanje Bosna i Hercegovina

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Rune gatanje podrazumijeva proricanje s drevnim runskim simbolima. Do danas nije utvrđen točan nastanak runa i ovog mističnog sistema. Riječ runa u prijevodu označava tajnu.

Mnogi runski natpisi u suštini predstavljaju simbole koje su davnim vremenima koristili keltski svećenici. Kasnije, tijekom vremena, rune su se koristile kod mnogih plemena. Rune gatanje je veoma specifično, jer svaka runa u sebi ima magični znak koji je sam po sebi jedinstven. Ovi sveti simboli iz drevnog vremena imaju za cilj da kroz jedinstvene kombinacije otkriju mnoge tajne iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Rune su u drevna vremena bile izrađene na drvetu ili kamenu. Set za rune gatanje sastoji se od 24 simbola. Pod opcijom Rune gatanje podrazumijevaju se mnoge tehnike i otvaranja koje na praktičan način daju uvid u odgovor.

Postoji puno načina za Rune gatanje, a neka od najpopularnijih su:
“Znakovi sudbine” ovo runsko gatanje se koristi za otkrivanje konačnog ishoda situacije na poslovnom ili ljubavnom planu. Rune gatanje Znakovi sudbine također se koristi za otkrivanje budućih događaja.
Rune gatanje pod imenom “Tajne”otkrivaju uz pomoć 7 runskih simbola važne događaje iz prošlosti, kao i razloge njihovih dešavanja.
Rune gatanje “Keltski krst” koristi se za uvid u sveobuhvatnu situaciju u općem smislu, kao i dešavanja u budućnosti.
Ovaj runski sistem u modernom vremenu sve više je korišten, jer njegovi osnovni znakovi odražavaju “živu energiju” na osnovu koje Rune gatanje dobiva svojstvenu simboliku. Simboli runa se također koriste u meditaciji, za izradu runograma i zaštitu. Svaki simbol runa prema drevnoj legendi sastoji se od određenih magičnih moći, jer određuju smjer protoka energije. Rad s runama podrazumijeva dobro poznavanje suštine runske simbolike, dok pod opcijom rune gatanje se podrazumijeva dobar fokus u čitanju i tumačenju simbola, kako bi se otkrili najvažniji aspekti vezani za duhovnu, fizičku i materijalnu stranu života.

Simboli i značenje runa su sljedeći:
Runa Fehu simbolizira prosperitet, bogatstvo, obnovu na materijalnom planu. Kroz simboliku Rune gatanje -Fehu nagovještava trajno poboljšanje.
Runa Uruz predstavlja snagu, pokret,energiju protoka. U gatanju simbol Uruz nagovještava inicijativu i prilagođavanje.
Runa Thurisaz odnosi se na nove odluke, predanost, transformaciju. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da ovaj simbol naznaka poboljšanja i jake koncentracije.
Runa Ansuz predstavlja duhovne darove i sve ono što je neočekivano. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da se simbol Ansuz nadovezuje za stjecanje mudrosti.
Runa Raido odnosi se na putovanje, stizanje do cilja i podsjest. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da ovaj magični simbol označava obogaćivanje znanja.
Runa Kenaz simbolizira obnovu ljubavnih odnosa i kreativne darove. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da je simbol Kenaz za jačanje koncentracije i jačanje entuzijazma.
Runa Gebo označava partnerstvo i razvijanje talenata. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da se simbol Gebo odnosi na blagoslove i ravnopravnost.
Runa Wunjo predstavlja oslobađanje blokirane energije i savladavanje osjećaja tuge. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da je ovaj simbol povezan sveopću dobrobit.
Runa Hagalaz se odnosi na kozmičku energiju, istrajnost i preispitivanje. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da simbol Hagalaz predstavlja zaštitu i oslobađanje od starih koncepata.
Runa Nauthiz simbolizira strpljenje, pokajanje i prihvaćanje. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da se simbol Nauthiz nadovezuje za samokontrolu i savladavanje teškoća.
Runa Isa označava stagnaciju, nepotreban balast i period nespokoja. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da magični simbol Isa može nagovijestiti prisutnost otežanja u komunikaciji s drugim ljudima.
Runa Jera označava očekivanja pomoć, financijsku satisfakciju. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da ovaj simbol donosi pozitivan ishod situacije.
Runa Eihwaz simbolizira zaštitu od zla, savladavanje prepreka. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da simbol Eihwaz govori o kašnjenjima i jakoj intuiciji.
Runa Perth predstavlja velike promjene, veoma jaku unutrašnju percepciju i veliki potencijal. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da se ovaj simbol nadovezuje za moć znanja.
Runa Algiz simbolizira zaštitu od nevolja, kao i svih opasnosti iz fizičkog sveta. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da magični simbol Algiz upućuje na fleksibilno ponašanje i prilagođavanje novonastalim promjenama.
Runa Soul označava snagu, zdravlje, pobedu. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da ovaj magični simbol daje poslovni uspeh.
Runa Tiwaz predstavlja nova iskustva, novo životno razdblje i odlučnost. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da simbol Tiwaz simbolizira težnje ka višim ciljevima.
Runa Berkano odnosi se na dobro mentalno i fizičko zdravlje. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da ovaj simbol daje uravnoteženje i duhovnu zaštitu doma.
Runa Mannaz simbolizira iskrenost, čistoću misli i unutrašnje Ja. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da magični simbol Mannaz upućuje na analizu i komunikaciju.
Runa Laguz označava strahove koji su potisnuti, kretanje, kontinuitet. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da ovaj simbol ukazuje na jaku intuiciju i bavljenje okultnim naukama.
Runa Othila simbolizira harmoniju, slobodu, rutinu. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da magični simbol Othila predstavlja prihvaćanje, karmu i opraštanje drugima.
Runa Ehwaz prikazuje nove neočekivane događaje. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da magični simbol Ehwaz označava znanje i ljubavno partnerstvo.
Runa Inguz predstavlja napredak, prosperitet, dolazak vijesti iz daleka. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da magični simbol Inguz predočava uspješan ishod situacije i blagostanje.
Runa Dagaz simbolizira razdoblje zadovoljstva, nagrade za trud i podršku u izazovnim vremenima. Kroz Rune gatanje možemo otkriti da je ovaj magični simbol naznaka radosti i blagostanja.

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

ŠVAJCARSKA

1 CHF

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

POZOVI ODMAH

SIGURNO

BRZO

POMAŽE